Het geheim van Jeroen

Ik ben Jeroen en ik ben gek op sport. Hardlopen, zwemmen, schermen, schieten, wielrennen noem maar op. Ik heb geen stok achter de deur nodig om daarvoor de deur uit te gaan. 

Ik wilde graag sterker worden voor de verschillende sporten maar voor krachttraining heb ik een stok achter de deur nodig. Als ik eenmaal bij de bootcamp ben is het altijd lekker maar thuis doe ik het niet zo snel. Zonder die structuur zou ik eerder wat anders gaan trainen zoals hardlopen.

Ik train nu ongeveer een half jaar bij Fitgeheim. Ik ben begonnen omdat de trainer mijn zoon is. Het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat je dan bij hem gaat trainen, zeker niet als je er 40 minuten moet rijden. Maar ik heb de stok achter de deur nodig en dat geeft hij mij. Daarnaast sluit zijn visie op trainen aan bij die van mij waardoor ik het fijn vind om met hem te trainen. 

Ik vind het erg fijn dat de bootcamp al vroeg in de ochtend om 06.30 uur kan. Zo ben ik op tijd thuis om naar het werk te gaan en heb ik in de middag nog energie om eventueel een andere training te doen.

Het fijnste vind ik de ontspannen sfeer waarin de trainingen plaatsvinden. De manier waarop eventuele correcties tijdens oefeningen worden gegeven vind ik ook erg fijn: niet dwingend, maar wel duidelijk. Het is fijn dat iedereen op zijn eigen niveau kan trainen terwijl je wel in een groep traint. Collin past regelmatig een oefening aan zodat die beter past bij mijn doelstelling. Dat is ook een van de redenen waarom ik Fitgeheim aanbeveel: vanwege de professionaliteit en persoonlijke aanpak van de trainingen.

In het afgelopen jaar ben ik, ondanks verschillende corona-maatregelen, fysiek sterker geworden. We trainen drie keer per week in de ochtend. Mede door deze bootcamp is ook mijn schouderblessure verdwenen. Ik ben dus sterker geworden in de breedste zin van het woord en daar ben ik erg blij mee.

Ik heb verschillende doelen dit jaar (als corona het toe laat). Zo wil ik twee wandeltochten van 80km lopen. Ook heb ik een kwart triatlon op het programma staan en drie obstacle courses van 5, 10 en 19km… En dat in één weekend.

Mijn geheim om fit te blijven en mijn doelen te halen is het plezier in het trainen en het proces naar een bepaald doel toe. Een mooie quote vind ik: ‘’When you enjoy the process your goal becomes a milestone, not a finishline.’’