Het geheim van Lotte

Ik ben Lotte en train sinds de zomer bij FITGEHEIM. Ik heb het toen eens op social media voorbij zien komen, toen heeft het mijn interesse al gewekt maar ik had er (nog) niks meegedaan. Toen een vriendin van mij vertelde dat ze daar sportte heb ik haar gevraagd of ik een keer met haar mee mocht.
Ik ben gebleven omdat de trainingen en de trainer bij mij passen. Omdat Collin alleen met personal training en kleine groepjes werkt is er altijd volop aandacht als iets niet lukt of als je jezelf wil verbeteren op de juiste manier. Een andere hele belangrijke reden is dat ik in de ochtend kan trainen.

Ik ben een ochtendmens en heb over het algemeen een drukke agenda. Vandaar dat het mij erg aanspreekt om ’s ochtends vroeg al (voor mijn werk) te sporten zodat ik mijn avonden anders kan inplannen. Buiten dat ben ik via mijn werk aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland. Dat houdt in dat je werk een kleine vergoeding biedt voor je sportschool abonnement. Ik heb Collin hierop geattendeerd en hij heeft zich ook aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland wat het voor mij natuurlijk nog aantrekkelijker maakte om bij hem een abonnement aan te gaan.

Mijn doel was om fitter te worden en het liefst een beetje afvallen. En ik zie nu al veel resultaat; ik ben sterker, fitter en heb meer energie door de dag heen. En dat komt echt omdat ik in de ochtend al een lekkere workout heb gedaan. Tegenwoordig ben ik dus drie keer per week om 06.30 uur buiten aan het trainen.
Ondanks dat sporten nooit mijn hobby nummer 1 zal worden vind ik wel dat hij het zo leuk en afwisselend mogelijk maakt. Ook staat hij altijd open voor de wensen van de leden. Ik ervaar de bootcamp als zeer prettig. Ik ga elke morgen met frisse tegenzin. Het zijn oefeningen die iedereen makkelijk uit kan voeren en Collin voor iedereen makkelijker of moeilijker kan maken. Het is niet zoals in veel andere sportscholen dat je helemaal kapot bent aan het einde van de les maar je voelt heel goed dat je wat gedaan hebt voor je hele lichaam. Soms ook nog dagen erna…

Wat ik het meest waardeer aan Collin is dat hij er alles aan doet om de trainingen door te laten gaan. Door genoeg mogelijkheden te bieden (binnen alle maatregelen) kan ik toch een paar keer per week sporten. Daarnaast heeft hij zelfs tijdens mijn vakantie instructie filmpjes gestuurd zodat ik dan ook nog de mogelijkheid had om te werken aan mijn fitheid en dat in het zonnetje!

Ik kan FITGEHEIM aanraden voor iedereen met een drukke agenda. Heb je bijvoorbeeld afspraken in de avond kun je ervoor kiezen om (vroeg) in de ochtend te sporten. Zo kun je je agenda in de avond vrij inplannen zonder het gevoel te hebben van die “verplichting van het sporten”. Ook is de mogelijkheid er om juist ’s avonds te trainen of zelf een passend tijdstip te plannen als je voor personal training kiest.

Mijn geheim om fit te blijven: trouw drie keer per week training volgen en daarnaast zorgen voor dagelijks voldoende beweging zoals wandelen en fietsen. En wat ik ook belangrijk vind is voldoende ontspannen en genoeg slapen. Zeker als ik de volgende ochtend om 06.30 uur ga sporten…